İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi 10’uncu Yılını Coşkuyla Kutladı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, kuruluşunun 10’uncu yılını coşkuyla kutladı. Azerbaycanlı sanatçı Cemile Zalova’nın şarklarıyla renk kattığı törende, duygu dolu anlar da yaşandı.

Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe, Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu, Başkan Vekili Alev Ofluoğlu, Rektör Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, Mütevelli Heyeti Üyeleri, akademisyenler, davetliler ve öğrenciler katıldı.

“Yeni Yüzyıl olarak hep yeninin takipçisi olmaya devam edeceğiz”

Törende bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, “Hepimiz için özel bir gün, önemli bir zaman dilimi. Üniversiteler için 10 yıl önemli bir süre değildir. Üniversite, bir yola çıkıyorsa o asırlık çınar olmak iddiasıyla yola çıkar. Üniversiteler eskimez, üniversiteler biriktirdikleri ile büyür, genç ve yeni kalır. Biz de adımızdaki o sıfatla ‘Yeni Yüzyıl’ olarak hep yeninin takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Prof. Dr. Hacısalihoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “28 Şubat 2009 Yılında YÖK onayı ve Bakanlar Kurulu kararıyla bir vakıf üniversitesi olarak bu yolculuğa başladık. Dr. Azmi Ofluoğlu’nun zarafeti, titizliği, çalışkanlığı, eldeki bütün o tecrübeleri ve birikimiyle birlikte; çok muhterem Hanımefendi Sayın Alev Ofluoğlu’nun da desteği, gönül ve sevgi akışıyla Üniversitemizin temeli atıldı. Bugün aramızda olan - olmayan, burada iyi hatıralar bırakan değerli akademisyenlerimize, sevgili öğrencilerimize, bu büyük yolculukta şükranlarımızı sunuyoruz.”

Azerbaycanlı sanatçı Cemile Zalova’nın konseriyle renklenen törende, aynı zamanda İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Trabzon Sporlular Kulübünün katkılarıyla; öğrenci Enes Kar ve Remzi Miraç Kaya, kemençeyle Karadeniz Yöresine ait müzik dinletisi gerçekleştirdi.

Kutlama etkinliği pasta kesimi ve kokteylin ardından sona erdi.

Yayınlanma Tarihi : 1.3.2019