Tıp Fakültesi’nden Tıpta Uzmanlık Sınavında Önemli Başarı

title

2018’de ilk mezunlarını veren İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tıpta Uzmanlık sınavında (TUS) önemli bir başarıya imza attı.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi 2018 yılında 41 öğrenciyi mezun ederken, bu öğrencilerden 29’u Tıpta Uzmanlık Sınavına (TUS) girdi. Sınava giren öğrencilerden ise 15’i TUS barajını aşarak önemli bir başarı sağladılar.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Demir Budak, TUS sınavında elde edilen bu sonucun büyük bir başarı olduğunu ifade ederek, “Bu sonuçlardan anlaşılacağı üzere TUS sınavına giren öğrencilerimizin yüzde 50’den fazlası sınav barajını aşmıştır. Mezunlarımızın elde ettiği bu sonuç, verdiğimiz eğitimin başarısını anlatan önemli bir göstergedir” dedi.

Prof. Dr. Demir Budak, öğrencilerinin 1, 2 ve 3’üncü sınıflarının Cevizlibağ Yerleşkemizde, 4, 5 ve 6’ncı sınıfların afiliye olduğumuz Gaziosmanpaşa’daki Tıp Fakültesi hastanemizde eğitim gördüklerini belirterek,  “Bu başarının sağlanmasında emeği geçen tüm eğitim kadromuza, akademisyen ve yardımcı personelimize teşekkür etmeyi bir borç biliyorum” diye konuştu.

Prof. Dr. Demir Budak, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin 119 kişiye ulaşan güçlü eğitici kadrosuyla bu başarılarının katlanarak artacağını sözlerine ekledi.

TUS sınavında 67 puan alarak büyük bir başarı gösteren Gözde Cesur’u ve barajı aşan diğer öğrencilerimizi üniversite olarak tebrik eder, hekimlik mesleğinde başarılar dileriz.

Yayınlanma Tarihi : 13.12.2018