TV İzleme Ölçümleri ve Reyting

İletişim Fakültesi TİAK Genel Müdürü Dursun Güleryüz’ü Konuk Etti

İletişim sektörünün profesyonel isimlerini öğrencileriyle buluşturan İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin bu haftaki konuğu RATEM Yönetim Kurulu Başkanı ve TİAK Genel Müdürü Dursun Güleryüz’dü.

Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda düzenlenen seminerin konusu “TV İzleme Ölçümleri ve Reyting”di. Dursun Güleryüz’ün reyting ölçümleriyle ilgili detaylı bilgiler verdiği seminerde, TV izleme ölçümlerinin nasıl yapıldığı ve TV izleme oranlarına ilişkin raporların güvenilirliği konuları tartışıldı.

TİAK (Televizyon İzleme Araştırmaları A.Ş.)’ın reyting ölçümlemeleri konusundaki çalışmalarının uluslararası denetim şirketleri ve akademisyenlerden oluşan bir heyet tarafından denetlendiğini aktaran Güleryüz, sundukları reyting raporlarının gerçeği yansıttığını dile getirdi.

Öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan Dursun Güleryüz’e seminerin sonunda İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aysel Aziz tarafından “Teşekkür Belgesi” takdim edildi.