Öğrenci Belgenizi Öğrenci Bilgi Sistemi Üzerinden Alabilirsiniz

Üniversitemiz Programlarında Kayıtlı Öğrencilerin (Özel Öğrenciler Hariç) Öğrenci Belgeleri 10 Ekim 2016 Tarihinden İtibaren Öğrenci Bilgi Sistemi Üzerinden Talep Edilerek Verilmeye Başlanacaktır.

Üniversitemiz programlarında kayıtlı öğrencilerin öğrenci belgeleri; 10 EKİM 2016 tarihinden itibaren ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ üzerinden talep edilerek verilmeye başlanacaktır. Bu nedenle Üniversitemize yapılan Islak İmzalı Öğrenci Belge başvuruları kabul edilmeyecektir.

Öğrenci Belgesi talep edebilmek için;

1 . ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ 'ne giriş yaptıktan sonra "Belgeler" menüsüne tıklayın.

2 . Açılan menülerden "Belge Talepleri" menüsüne tıklayın.

3 . Belge Talepleri ekranında yer alan "Öğrenci Belgesi" "Talep Gönder" sekmesini tıklayarak ilgili talebinizi oluşturun. ( Türkçe/ İngilizce olma durumu işaretlenmeli)

4 .Sayfada yer alan Öğrenci Belgesi Başlığı altında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından onaylanan belgeler için “Belge Yazdır” sekmesi tıklanarak öğrenci belgesi alınabilir.

5 . Belgeniz PDF formatında bilgisayarınıza indirilecektir. Belgeyi açmak için "PDF Görüntüleyici" programlarının bilgisayarınızda bulunması gerekmektedir.(Foxit Reader veya Adobe Reader vb.)

6 . Belgeniz yazıcıdan çıktı almak için hazırdır.

Not: Birden fazla belge talep etmek istemiz halinde aynı pdf formatını çoklu çıkarmanız yeterli olacaktır.

* Bu belgeyi kabul etmeyen kurum olduğunda belge altındaki doğrulama kodunun gösterilmesi ya da belgenin doğrulaması için Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nın telefonla aratılması gerekmektedir.

* 10 EKİM 2016 tarihinden itibaren ıslak imzalı öğrenci belgesi verilmeyecektir.

* Vize başvuruları ve yabancı uyruklu öğrencilerin İl Göç İdaresine verilmek üzere hazırlanan belgeleri Islak İmzalı olarak verilecektir.

* Ayrıca acil durumlarda e-Devlet üzerinden öğrenci belgenizi e-imzalı alabilirsiniz.