Üniversitemiz Programlarında Kayıtlı Öğrencilerin (Özel Öğrenciler Hariç) Öğrenci Belgeleri 10 Ekim 2016 Tarihinden İtibaren Öğrenci Bilgi Sistemi Üzerinden Talep Edilerek Verilmeye Başlanacaktır.

Üniversitemiz programlarında kayıtlı öğrencilerin öğrenci belgeleri; 10 EKİM 2016 tarihinden itibaren ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ üzerinden talep edilerek verilmeye başlanacaktır. Bu nedenle Üniversitemize yapılan Islak İmzalı Öğrenci Belge başvuruları kabul edilmeyecektir.

Öğrenci Belgesi talep edebilmek için;

1 . ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ 'ne giriş yaptıktan sonra "Belgeler" menüsüne tıklayın.

2 . Açılan menülerden "Belge Talepleri" menüsüne tıklayın.

3 . Belge Talepleri ekranında yer alan "Öğrenci Belgesi" "Talep Gönder" sekmesini tıklayarak ilgili talebinizi oluşturun. ( Türkçe/ İngilizce olma durumu işaretlenmeli)

4 .Sayfada yer alan Öğrenci Belgesi Başlığı altında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından onaylanan belgeler için “Belge Yazdır” sekmesi tıklanarak öğrenci belgesi alınabilir.

5 . Belgeniz PDF formatında bilgisayarınıza indirilecektir. Belgeyi açmak için "PDF Görüntüleyici" programlarının bilgisayarınızda bulunması gerekmektedir.(Foxit Reader veya Adobe Reader vb.)

6 . Belgeniz yazıcıdan çıktı almak için hazırdır.

Not: Birden fazla belge talep etmek istemiz halinde aynı pdf formatını çoklu çıkarmanız yeterli olacaktır.

* Bu belgeyi kabul etmeyen kurum olduğunda belge altındaki doğrulama kodunun gösterilmesi ya da belgenin doğrulaması için Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nın telefonla aratılması gerekmektedir.

* 10 EKİM 2016 tarihinden itibaren ıslak imzalı öğrenci belgesi verilmeyecektir.

* Vize başvuruları ve yabancı uyruklu öğrencilerin İl Göç İdaresine verilmek üzere hazırlanan belgeleri Islak İmzalı olarak verilecektir.

* Ayrıca acil durumlarda e-Devlet üzerinden öğrenci belgenizi e-imzalı alabilirsiniz.