İş Sağlığı Ve Güvenliği Çalıştayı

3. İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayı

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 27-29 Kasım 2015 tarihlerinde ‘3. İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayı’ düzenlendi.

Türkiye’deki 30 büyükşehir belediyelerinin temsilcileri, Türkiye Belediyeler Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkililerinin katıldığı çalıştayda, İstanbul, Marmara, Üsküdar ve İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitelerinden akademisyenler de yer aldı.

4857 Sayılı İş Kanunu, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile ilgili yönetmelikler, taşeronlarda İş Sağlığı ve Güvenliği sorunlarının ele alınarak, büyükşehir belediyelerinde yaşanılan tecrübeler paylaşıldı, sorunlara yönelik çözüm önerilerinde bulunuldu. Çalıştay sonunda ise hazırlanan raporun, TBB tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na sunulacağı ifade edildi. Çalıştayda bilim kurulunda yer alan üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Hocalarımızdan Öğretim Görevlisi Aliye Kaşarcı Hakan “Alt İşverenlik Yönetmeliği” konusunda bilgiler vermesinin yanı sıra oturum başkanlığı görevini yaparak üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmiştir.