Halil Ergün Üniversitemizdeydi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Öğrencileri Halil Ergün'le Buluştu

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, iletişim sektörünün profesyonel isimleriyle buluşmaya devam ediyor. İletişim Fakültesi’nin bu haftaki konuğu Türk sinemasının önemli oyuncularından olan Halil Ergün’dü.

Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda düzenlenen söyleşide Halil Ergün, iletişim fakültesi öğrencileriyle sinema ve televizyon üzerine keyifli bir söyleşi yaptı. Sinemayı da sinema oyunculuğunu da hiçbir zaman hayattan ayrı olarak görmediğini belirten Halil Ergün, hayatı “sokakta ve halkın içinde” yaşayan bir sanatçı olduğunun da altını çizdi. “Sinema-Edebiyat” ilişkisine de değinen Halil Ergün, Türk sinema ve dizi sektörünün edebiyattan beslendiğini ancak sinema alanına ilgili öğrencilerin bu konuda yeterince bilinçli olmadığını söyledi. Öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan Halil Ergün, tecrübelerini, anılarını ve sinema hakkındaki düşüncelerini konuklarla paylaştı.

İlgi ile takip edilen seminerin sonunda Halil Ergün’e İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aysel Aziz tarafından “Teşekkür Belgesi” takdim edildi.