Ekominin Bel Kemiği Bankacılık Hukuku

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nde Bankacılık Hukuku Tartışıldı.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi İnsan Hakları Kulübü ev sahipliğinde Hukukçular Derneği'nin katkılarıyla 09 Aralık 2015 tarihinde Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda “Ekonominin Bel Kemiği Bankacılık Hukuku” adlı sempozyum düzenlendi.

İnsan Hakları Kulübü’nün ilk etkinliği olan sempozyumun sunuculuğunu Hukuk Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Begüm Ölmez üstlendi.

Sempozyumun açılış konuşmasında Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu “Bilgi, bilince dönüşünce anlamlanır. Üniversitelerin bilimsel boyutlarının önemi kadar toplumsal boyutlarının da önemi vardır. Üniversiteler; değer üretir, yayar ve takipçisi olur…” dedi. Prof. Hacısalihoğlu konuşmasının sonunda sempozyuma emeği geçen herkese teşekkür etti ve sempozyumun ayrıntılı raporlarını da kulüp yönetiminden istedi.

Hukukçular Derneği adına konuşan Dernek Başkanı Yard. Av. Alişen Kaynar, derneğin öğrencilerle birlikte yürüttüğü çalışmalardan söz etti.

Yrd. Doç. Dr. Süleyman Akdemir’in yönetimindeki sempozyum ilk konuşmacısı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Bankacılık Başuzmanı Çiğdem Güven, BDDK'nın işleyişi hakkında öğrencilere bilgiler verdi. BDDK’nın kurulduğu günden bugüne bankaların durumu ve şu anki durumu arasındaki farkları aktaran Güven öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Arabulucu Av. Mustafa Akın ise ekonominin yanı sıra arabulucuk hakkındaki tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Sempozyumun sonunda konuşmacılara teşekkür belgesi takdim edildi, 375 katılımcıya da sertifikaları verildi.