Atatürk'ü Cumhuriyet Çınarı Hıfzı Topuz’dan Dinledik

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Atatürk'ü Cumhuriyet Çınarı Hıfzı Topuz’dan Dinledi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Atatürk’ü Cumhuriyet Çınarı Hıfzı Topuz’dan Dinledi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi İletişim Fakültesi 2015-2016 eğitim-öğretim yılının ilk seminerini Türk basın tarihinin duayeni, ünlü gazeteci ve yazar Hıfzı Topuz ile gerçekleştirdi. Hıfzı Topuz, İletişim Fakültesi Seminerleri kapsamında üniversitemiz öğrencileri ve akademisyenleriyle Alev Ofluoğlu Konferans salonunda bir araya geldi.

Konuşmasına Atatürk’ün duygusal bir portresini çizerek başlayan Hıfzı Topuz, Ulu Önderimizin bilinmeyen yönlerini ve anılarını konuklara anlattı. Atatürk’ü çok iyi anlamak gerektiğini ve kesinlikle bir diktatör olmadığının altını çizen Topuz, “Ben Atatürkçüyüm demek ile Atatürkçü olunmuyor. Atatürk’ün fikirlerinden beslenerek onun yolundan gitmek önemlidir.” diyerek, demokrasiyi benimsemek ve korunması için her türlü çabanın içinde olmak gerektiğini vurguladı.

Gerçek bir Cumhuriyet Aydını olan Hıfzı Topuz, Atatürk ile ilgili anıları öğrencilerle paylaşırken tarihi yeniden canlandırır gibiydi.

Mesleki yaşamında gerçekleştirdiği çalışmalardan ve anılarından kesitler de aktaran Hıfzı Topuz, son olarak öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

Seminerin sonunda Hıfzı Topuz’a, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aysel Aziz tarafından “Teşekkür Belgesi” takdim edildi.