Bağımlı Olma Özgür Ol

Genç Yeşilay Kulübü Bağımlılıklarla Mücadele Ediyor!

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Genç Yeşilay Topluluğu kurulduktan sonra, açılış konuşmasını Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Günseli İşçi’nin yaptığı “Bağımlı olma özgür ol” semineri ile ilk etkinliğini Alev Ofluoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Teşkilatlandırma Birimi Uzmanı M. İsmail Memiş tarafından verilen seminerde, bağımlılık kavramının kimyasal bağımlılık ve davranışsal bağımlılık olarak ikiye ayrıldığı, davranışsal bağımlılıkta teknoloji ve sosyal medya bağımlılığının yer aldığı kaydedildi.

Yeşilay Uzmanı Memiş, sabah uyandığında yüzünü yıkamadan sosyal medya hesaplarına ve mesajlarına bakan herkesin teknoloji ve sosyal medya bağımlısı olduğuna dikkati çekti. Memiş, bu durumun sosyal ve iş hayatını olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Seminer, Yeşilay Topluluğu üyesi öğrencilerinin Türkiye Yeşilay Cemiyeti Teşkilatlandırma Birimi Uzmanı M. İsmail Memiş’e teşekkür plaketi takdim etmesi ile sona erdi.

Genç Yeşilay Kulübü Seminer çıkışında kurdukları stantta öğrencilere Yeşilay’ın çalışmaları hakkında bilgi verdiler.