Anasayfa / Akademik / Yüksekokullar / MYO
Aktivite ve Duyurular
Üretim Planlama ve Lojistik

Üniversitemiz Lojistik MYO Bölümü tarafından yeni eğitim ve öğretim yılında düzenlenmesi planlanan 'Lojistik Sektör Buluşmaları' konferanslar dizisinin ilki BTA Yiy. İç. Hiz. AŞ Tedarik Planlama Müdürü Aydın SARIKAYA’nın konuşmacı olarak katıldığı ‘’Tedarik Zinciri’nde Planlama ve Talep Tahmini’’ başlığı altında düzenlenmiştir. Sunum öğrencileriz tarafından ilgiyle dinlenmiş, kariyer ipuçları not edilmiştir.

Utikad Konferans

Üniversitemiz MYO Lojistik bölümü tarafından düzenlenen 'Lojistik Sektör Buluşmaları' kapsamında UTİKAD(Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği) Genel Müdür Yardımcısı Özkay Özen’in konuşmacı olarak katıldığı ‘’ UTİKAD ve Türkiye'de Genel Ulaştırma Hizmetleri’’ konulu seminer düzenlenmiştir. Sunumda UTİKAD faaliyetleri, Türkiye’deki lojistik sektörü durum değerlendirmesi, lojistik projelerden bahsedilmiştir. Daha sonra öğrenci soruları alarak tamamlanmıştır. İlgi ile takip edilen seminerin sonunda Özkay Özen’e “Teşekkür Belgesi” takdim edildi.

Lojistik ve Toplam Kalite Yönetimi

Üniversitemiz MYO Lojistik bölümü tarafından düzenlenen 'Lojistik Sektör Buluşmaları' kapsamında Unifo Şirketinin Kalite Güvence Müdürü Tülay Cangücü Suluhan konuşmacı olarak katıldığı ‘Toplam Kalite Yönetimi‘ konulu seminer düzenlenmiştir. Sunumda toplam kalite yönetiminin felsefesi, işletmelerdeki önemi ve lojistik sektöründeki uygulamalarından bahsedilmiştir. Sunum öğrencileriz tarafından ilgiyle dinlenmiş, kariyer ipuçları not edilmiştir.

Horoz Lojistik Alarko Carrier Depo Gezisi

Üniversitemiz Lojistik MYO Bölümü öğretim görevlileri ve öğrencileriyle 'Sektörel Teknik Gezi Ziyaretleri'nin birincisi kapsamında Gebze OSBO yer alan Horoz Lojistik’in Alarko Carrier operasyonunu yöneten 10.000 m2 lik deposu ziyaret edilmiştir. Gezi kapsamında depo operasyonları aşamaları olan mal kabul, depolama, stok yönetimi ve dağıtım operasyonları uygulamalı olarak yerinde görülmüştür. Öğrenciler muhtemel çalışma ortamları ve depo operasyon işleyişi hakkında bilgi sahibi olmuştur.

Beyoğlu Sosyal Yardım Vakfı Lojistik Merkezi Gezisi

Üniversitemiz Lojistik MYO Bölümü öğretim görevlileri ve öğrencileriyle ‘’Sektörel Teknik Gezi Ziyaretleri’’ kapsamında Beyoğlu Belediyesi kuruluşu olan Beyoğlu Sosyal Yardım Vakfı’nın Kasımpaşa’da bulunan Lojistik Destek Merkezi ziyaret edilmiştir.

Gezi kapsamında sosyal market müdürü Ali KOCA tarafından sosyal sorumluluk projesi hakkında bilgi alınmış, lojistik destek merkezi gezilmiş ve merkezde yapılan lojistik faaliyetler hakkında bilgi alınmıştır.

GÜMRÜK İŞLEMLERİ VE UYGULAMALARI KONFERANSI

08.05.2014 perşembe günü, üniversitemizde gerçekleşen Gümrük İşlemleri ve Uygulamaları konferansına Net Koza Gümrük firmasının sahibi Şahin Ciner katılarak sektörel tecrübelerini ve bilgilerini öğrencilerimizle paylaşmıştır. Öğrencilerimiz dış ticaret ve gümrük operasyon sürecini uygulamalı olarak daha yakından görebilme şansını yakalamışlardır.Konferansa katılan öğrencilerimize, Net Koza Gümrük firması tarafından ''Dış Ticaret Yönetimi Sertifikası'' verilmiştir.

Açılış Konuşması 11:00
Yeni Yüzyıl Üniversitesi Lojistik Program Başkanı Öğr.Gör.Gözde Yangınlar
Konuşmacı
Net Koza Gümrük Ltd.Şti.Yöneticisi - Şahin Ciner

MYO Lojistik Programı Sosyal Sorumluluk Projesi 2

MYO Lojistik Programındaki Öğr. Gör. Gözde Yangınlar, Öğr. Gör. Muhammed Parlak ve Öğr.Gör. Mübeyyen Tepe Küçükoğlu ile lojistik programındaki öğrencilerimizin katkılarıyla, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Dünya Klasiklerinden 57 kitap kütüphanemize bağışlanmıştır.

Bu projelerin temel amacı, toplumsal duyarlılığı artırmak ve ortak sorunlara çözümler üretmeye katkıda bulunmak ve öğrencilerimizin kendilerini geliştirmelerine fırsat yaratmak ve onlara rehberlik etmektir.Dönem boyunca düzenlenen sosyal sorumluluk projeleri ile öğrencilerimizin, içinde yaşadığı topluma olumlu katkılar sağlayan, paylaşan, özveride bulunan, fark yaratan bilinçli bireyler olarak yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.Lojistik programında yer alan hocalarımıza ve öğrencilerimize desteklerinden dolayı çok teşekkür ederiz.