Anasayfa / Akademik / Yüksekokullar / SHMYO
Aktivite ve Duyurular
Çocuk ve Felsefe Çalıştayına Katıldık
title

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Çocuk Gelişimi Programı, Çanakkale Çocukluk Bizde Kalsın Derneği’nin düzenlediği ve teması “Çocuk ve Felsefe” olan çalıştaya katıldı.

Proje Yönetim ve Uygulamaları dersi kapsamında 04-05 Mayıs 2019 tarihlerinde Öğr. Gör. Sevtap Açıkgöz’ün danışmanlığında  gerçekleşen etkinlikte; Felsefe nedir?, Felsefe nasıl yapılır?, Çocuklar düşünmeye nasıl teşvik edilir?, Düşünen çocuk nasıl yetişir?, Çocuklar ile felsefe nasıl yapılır? sorularına yanıtlar arandı.

Yayınlanma Tarihi : 20.5.2019
Öğretim Üyemize TÜBİTAK Yurtdışı Doktora Sonrası Araştırma Bursu
title

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Programı Dr. Öğretim Üyesi Yasemin Acar Çiftçi, TÜBİTAK’tan “Yurtdışı Doktora Sonrası Araştırma Bursu” almaya hak kazandı.

Dr. Öğretim Üyesi Yasemin Acar Çiftçi’nin TÜBİTAK 2219 - Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı kapsamında, Amerika Birleşik Devletleri, Virginia Eyaleti, College of William & Mary, School of Education’da Dr. Jamel K. Donner ile gerçekleştireceği “Çok Kültürlü Eğitim ve Öğretmen Yeterlikleri” başlıklı doktora sonrası araştırma önerisi TÜBİTAK tarafından desteklenmektedir. Çalışmanın gerçekleştirileceği College of William & Mary, Amerika Birleşik Devletleri’nin en eski üniversitelerinden biri olup, Harward Üniversitesi’nden kurulan ikinci kamu üniversitedir.

Dr. Öğretim Üyesi Yasemin Acar Çiftçi, bu destek kapsamında bir yıl süre ile Amerika Birleşik Devletleri’nin, özellikle kültürel açıdan homojen olmayan eyaletlerindeki okul öncesi, temel eğitim ve orta öğretim ve yükseköğretim kurumlarında araştırmalarını sürdürecek.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Programı Dr. Öğretim Üyesi Yasemin Acar Çiftçi’yi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Yayınlanma Tarihi : 20.7.2018
Çocuk Gelişimi Programı Öğrencileri Bolluca Çocuk Köyü’nü Ziyaret Etti
title

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri, Koruncuk Vakfı Bolluca Çocuk Köyü’nü ziyaret ederek orada yaşayan çocuklara hediyelerini sundular.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Programı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Acar Çiftçi ve bölüm öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Koruncuk Vakfı Bolluca Çocuk Köyü’ne gittiler. Öğrenciler ziyaret sırasında bütçesini kendileri karşıladıkları hediyeleri burada yaşayan öğrencilere sundular. Koruncuk Vakfı Bolluca Çocuk Köyü yöneticileri kendilerini ziyaret eden İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi akademisyen ve öğrencilerine bu ziyaretten dolayı teşekkürlerini sundular.

Yayınlanma Tarihi : 21.5.2018