Anasayfa / Akademik / Fakülteler / Güzel Sanatlar Fakültesi
Aktivite ve Duyurular
Serbest Fırça II Sergisinin Açılışı Yapıldı
title

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü 1. ve 2. sınıf öğrencilerinin çalışmalarından oluşan ve Küratörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Ümran Özbalcı’nın yaptığı “Serbest Fırça II” isimli serginin açılışı yapıldı.

Açılışa Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhan Tuna, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Dr. Öğr. Üyesi Özbalcı, sergiye ilişkin yaptığı açıklamada “1.Sınıf öğrencilerimiz, ‘Temel Tasarım Dersi’ kapsamında film afişlerini akrilik tekniği ile yeniden yorumlarken, 2.sınıf öğrencilerimiz ise; ‘Bireysel Proje Dersi’ kapsamında çeşitli broşürleri akrilik tekniği ile yeniden özgün bir biçimde yorumladılar. Projelerimiz Mayıs ayı sonuna kadar -1 Koridor Galeri’de sergilenecek” dedi.

Yayınlanma Tarihi : 14.5.2019
“Olay Yeri” Kartal Belediyesi’nin Konuğu Oldu
title

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Öğr. Üyesi Dr. Handan Bayındır Tuna yönetmenliğinde sahnelenen Dario Fo’nun “Olay Yeri” isimli oyunu Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde 27 Nisan Cumartesi günü geniş bir seyirci kitlesi tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.

Çeşitli boyutlarıyla kadına şiddet konusunun ele alındığı oyunda Sahne Sanatları Bölümü öğrencileri yer aldı.

Oyuncu olarak İrem Korkmaz, Ceylin Üstündağ, Yeşim Türkmen ve Sıdıka Yıldırım yer alırken Samet Kerim Akan ışıkta, Görkem Kalafat, Nehir Gündüz, Cenk Oğurtanı, Seda Dinçay ve Mustafa Çevik  görsel efekt ve müzikte, Nehir Gündüz ise afiş tasarımında görev aldı.

Yayınlanma Tarihi : 27.4.2019
Sahne Sanatları Öğrencileri Final Sınavını Sahnede Verdi…
title Sahne Sanatları Bölümü “İyi Geceler Anne” adlı oyunu sergiledi.

Üniversitenin Alev Ofluoğlu Konferans Salonun’da Sahne Sanatları 3. Sınıf öğrencileri, Ceylan Akış ve İclal Atasoy’un oynadıkları Marsha Norman’ın yazdığı Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhan TUNA’nın yönettiği “İyi Geceler Anne” adlı oyun sergilendi.

Sara hastası bir kız ile annesinin ilişkileri üzerinden, dramatik bir çatışmayı hikaye edinen oyun seyircilerden büyük beğeni topladı.

Yayınlanma Tarihi : 24.4.2019
Dünya Tiyatrolar Günü Öğrencilerimizin Sergilediği 3 Oyunla Kutlandı
title

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’ne özel 3 oyun sahneledi. Eşek Arıları, Othello ve Eski Muharip isimli oyunlar, seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.

Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda sahnelenen oyunları, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, dekanlar, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri izledi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhan Tuna programın açılış konuşmasında günün anlam ve önemine değinerek “Tiyatro gördüğünüz gibi insanları birbiri ile birleştiriyor, kaynaştırıyor, tartıştırıyor ve yüzleştiriyor. Bu oyunda da bunu görecekseniz ve bu oyundan çıktığınızda içinizde bir şeylerin değiştiğini hissedeceksiniz. İşte tiyatro sanatının yaptığı şey bu. Dünya’nın en eski sanatlarından birinden bahsediyoruz; 2500 senelik bir sanat. İnsanı, insana insanla anlatma sanatı diyoruz. İnsanların tartıştığı, yüzleştiği bir sanat tiyatro. Biz burada rol yapmıyoruz; biz burada rollerle yüzleşiyoruz. Sadece sahnede oynarız, gündelik hayatta asla oynamayız” dedi.

Dünya Tiyatro Günü’nün Uluslararası ve Ulusal Bildirisi öğrenciler tarafından okunduktan sonra program başladı.

Aristophanes’in yazdığı Eren Demirbaş’ın uyarlayıp yönettiği ‘Eşek Arıları’ isimli eserde karakterleri İrem Korkmaz, Sıdıka Yıldırım, Ceylin Üstündağ, Damla Görmez, Yeşim Türkmen, Samet Kerim Akan, Nehir Gündüz, Yasin Yıldız, Kaan Eralp, Ozan Özgür Beker, Görkem Kalafat, Ersin Bağcıoğlu ve Mustafa Çevik canlandırırken; Yönetmen Yardımcılığında Samet Kerim Akan, Kostüm Tasarımında Damla Görmez ve Ceylin Üstündağ, Işık ve Müzikte ise Mustafa Saygıner Tezemir ekibe destek verdi.

William Shakespeare’nin yazdığı ‘Othello’ isimli eserde ise karakterleri Sıdıka Yıldırım, Eyüp Okumuş, Yusuf Mehmet Suayı, Halit Artukarslan ve Vahap Halat canlandırdı.

Bertolt Brecht’in yazdığı Yılmaz Onay’ın çevirisini yaptığı ve Eyüp Okumuş’un uyarladığı ‘Eski Muharip’ isimli oyunda karakterleri Sıdıka Yıldırım, Yusuf Mehmet Suayı, Eyüp Okumuş, Ceylin Üstündağ, Halit Artukarslan ve Yasin Yıldız canlandırırken Teknik Kumandada ise ekibe Samet Kerim Akan destek verdi.

Birinci sınıf öğrencilerinin performansları, izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

Yayınlanma Tarihi : 27.3.2019
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16