Anasayfa / Akademik / Fakülteler / Fen Edebiyat Fakültesi
Aktivite ve Duyurular
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü İlk Mezunlarını Verdi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 2018-2019 eğitim- öğretim yılının sonunda ilk mezunlarını vermenin gururunu yaşadı.

Öğrenci alımına ilk olarak 2015-2016 eğitim-öğretim yılında başlayan Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 15 Haziran’da yapılan mezuniyet töreninde ilk mezunlarını verdi.

Yeşilköy Wow Hotel'de gerçekleştirilen görkemli bir mezuniyet töreni ile diplomalarını alan öğrencilerin yaşadıkları heyecan ve mutluluk görülmeye değerdi. Mezuniyet töreninde diplomalarını alan öğrenciler sevinçlerini Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Erol ÜLGEN'in yanı sıra Prof. Dr. Metin KARAÖRS, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa ÖZKAT, Öğr. Gör. Cansever KAYAPUNAR, Öğr. Gör. Nermin DEĞER ve Arş. Gör. Hasan GALİP ile paylaştılar.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Erol ÜLGEN, “ilk kez mezun olmanın sevincini öğrencilerimiz kadar bizler de yaşadık. Törende bu sevinci hep birlikte paylaştık. Yeni mezun meslektaşlarıma bir ömür boyu başarılar dilerim” dedi.

Ailelerinin de bu özel günde öğrencilerimizi yalnız bırakmadığı törende öğrencilerimiz hep birlikte bölümün ilk mezunları olmanın sevincini yaşadılar. Tören sonrasında öğrenciler öğretim üyeleri ile birlikte fotoğraf çektirdiler.

Yayınlanma Tarihi : 25.6.2019
Aşiyan Müzesini Ziyaret Ettik
title

“Servet-i Fünûn Edebiyatı” dersi kapsamında Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 3. Sınıf öğrencileri ile birlikte 26 Nisan 2019 tarihinde Aşiyan Müzesi’ne bir gezi düzenlendi.

Geziye Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi  Erol Ülgen, Prof. Dr. Metin Karaörs, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özkat, Öğr. Gör. Cansever Kayapunar, Öğr. Gör. Nermin Değer ve Arş. Gör. Hasan Galip katıldı.

Müzede öğretim üye ve elemanlarının yanı sıra Müze görevlisi Ziya Hotun öğrencilere Tevfik Fikret ve Abdülhak Hamid Tarhan’ın hayatı,  şiirleri ve ömrünü geçirdiği ev ve evdeki eşyalarla ilgili bilgiler verdiler.

Heybeliada Gezisi Düzenlendi
title

Mezuniyet etkinlikleri kapsamında İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üye ve elemanları, 4. sınıf öğrencileri ile birlikte 1 Mayıs 2019 tarihinde Heybeliada’ya bir gezi düzenledi.

Geziye Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Erol Ülgen, Prof. Dr. Metin Karaörs, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özkat, Öğr. Gör. Cansever Kayapunar ve Öğr. Gör. Nermin Değer katıldı.

Gezide düzenlenen piknikte dört yıl boyunca öğrencilerle biriktirilen hatıralar yad edildi ve doyasıya eğlenildi.

Topkapı Sarayı ve Tarihi Yarımadayı Gezdik
title

“Türk Kültür Tarihi” dersi kapsamında 19 Nisan 2019 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Görevlisi Cansever Kayapunar koordinatörlüğünde 1. Sınıf öğrencileri ile birlikte Tarihi Yarımada ve Çevresine bir gezi düzenlendi.

Bu geziye eşlik eden Sanat Tarihi Uzmanı Ömer Arslan da Topkapı Sarayı, Ayasofya ve Sultanahmet Meydanı hakkında öğrencilerimize aydınlatıcı bilgiler verdi.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16