Anasayfa / Akademik / Fakülteler / Eczacılık Fakültesi
Aktivite ve Duyurular
Eczacıların Dikkatine; 2. Eczacı Aranıyor

2. Eczacı olarak çalışmak isteyen mezun öğrencilerimizin acil olarak Eczacılık Fakültesi Dekanlığına

başvurması gerekmektedir.

Sizinle irtibata geçilebilmesi için CV bilgilerinizin gulseher.yuksel@yeniyuzyil.edu.tr adresine mail

ile gönderilmesi gerekmektedir.

İletişim (0212) 444 50 01

Dahili: 2007

Eczacılık Fakültesi

Fakülte Sekreteri

Gülseher Yüksel

Yayınlanma Tarihi : 26.6.2019
İstanbul Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ecz. Zozan Padel Konuğumuz Oldu

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, ‘Mevzuat Ders Seminerleri’ kapsamında, dış paydaşlarla son buluşmasını gerçekleştirdi. 10 Mayıs 2019 tarihinde, İstanbul Ecza Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ecz. Zozan Padel Eczacılık Fakültesi Öğrencileri ile bir araya geldi.

Eczacılık Fakültesi 4. Sınıf Öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşen seminerde,  Ecz. Zozan Padel, Eczacılık Mevzuatı ve Eczane Yönetimi kapsamında dış paydaş olarak Türk Eczacılar Birliği (TEB) ile Eczacı Odaları, örnek olarak İstanbul Eczacı Odası yapısı, işleyişi, sorumlulukları, yaptırımları konusunda bilgi verdi. Ayrıca Ecz. Zozan Padel günümüzde öğrencilerimiz tarafından kariyerleri açısından önemli olan ve en çok merak edilen Yardımcı ve İkinci Eczacılık, Muvazaa ve Devir İşlemleri,  Eczacılığın gelecekteki rolü, istihdam konusunda Eczane Eczacılığı dışında yeni alanlar, pratikteki uygulamalarıyla ilgili açıklamalarda bulunarak, bu konularda öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Seminerin sonunda, Ecz. Zozan Padel’e İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emir Tan, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İmer Okar ve Dr. Öğretim Üyesi Sermin Biçer tarafından katkıları nedeniyle teşekkür edilerek plaket ve çiçek takdim edildi.

Yayınlanma Tarihi : 15.5.2019
Eczacılık Gününde Beyaz Önlüklerini Giyerek Mesleğe Adım Attılar
title

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, 14 Mayıs Eczacılık Gününü, bir panel ve Beyaz Önlük Giyme Töreni ile kutladı. Bu özel günde, öğrenciler doyasıya eğlendi.

14 Mayıs Eczacılık Günü Kutlamaları kapsamında düzenlenen panelin açılış konuşmasını Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İmer Okar yaptı. Panelde, Novartis Sağlık Gıda ve Tarım Ürünleri Firmasından Ecz. Onur Tural, MERCK İlaç Ecza ve Kimya Firmasından Ecz. Tuba Karaarslan, İlayda Eczanesinden Ecz. İlayda Işık, Towers Eczanesinden Ecz. Şevval Yılmaz, öğrencilere iş ve kariyer yaşamına ilişkin paylaşımlarda bulundu.

Farmasötik Botanik Poster Ödülleri ve müzik dinletisinin ardından ‘Beyaz Önlük Giyme Töreni’ yapıldı. Törende öğretim üyeleri geleceğin eczacılarına beyaz önlüklerini giydirdi.

Yayınlanma Tarihi : 15.5.2019
Eczacılık Fakültesi Öğrencileri, İstanbul Ecza Kooperatifini Ziyaret Etti
title

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 4. Sınıf öğrencileri, Eczacılık Mevzuatı Ders Seminerleri kapsamında 2 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleştirilen dış paydaş gezisinde İstanbul Ecza Kooperatifini ziyaret etti. Öğrencilere Eczacılık Fakültesi Arş. Gör. Egemen UZEL eşlik etti.

Öğrenciler, ilk olarak sipariş ve sevkiyat süreçlerini yerinde görerek otomatize edilen dağıtım ve paketleme sistemlerini gözlemleme ve öğrenme imkanı buldular.

İstanbul Ecza Kooperatifi (İSKOOP) Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. M. Sait Yücel Türkiye’de kooperatifçilik sürecinin başlangıcı,  önemi, serbest eczanelere kooperatif yapısının yarar ve katkıları, gelişimi ve İstanbul Ecza Kooperatifi organizasyon yapısı, İstanbul Ecza Kooperatifi ve diğer kooperatiflerin Türkiye ilaç pazarındaki payı ve önemi hakkında yapılan toplantıda öğrencilerimizi bilgilendirdi.

Kooperatif yapısı içerisinde eczacının yeri hakkında bilgi edinen öğrenciler bu alanda da staj yapabilme ve mesul müdür olarak çalışabilme imkanlarının olduğunu öğrendiler.

Yayınlanma Tarihi : 10.5.2019