Anasayfa / Akademik / Fakülteler / Eczacılık Fakültesi
Aktivite ve Duyurular
İstanbul Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ecz. Zozan Padel Konuğumuz Oldu
title

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, ‘Mevzuat Ders Seminerleri’ kapsamında, dış paydaşlarla son buluşmasını gerçekleştirdi. 10 Mayıs 2019 tarihinde, İstanbul Ecza Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ecz. Zozan Padel Eczacılık Fakültesi Öğrencileri ile bir araya geldi.

Eczacılık Fakültesi 4. Sınıf Öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşen seminerde,  Ecz. Zozan Padel, Eczacılık Mevzuatı ve Eczane Yönetimi kapsamında dış paydaş olarak Türk Eczacılar Birliği (TEB) ile Eczacı Odaları, örnek olarak İstanbul Eczacı Odası yapısı, işleyişi, sorumlulukları, yaptırımları konusunda bilgi verdi. Ayrıca Ecz. Zozan Padel günümüzde öğrencilerimiz tarafından kariyerleri açısından önemli olan ve en çok merak edilen Yardımcı ve İkinci Eczacılık, Muvazaa ve Devir İşlemleri,  Eczacılığın gelecekteki rolü, istihdam konusunda Eczane Eczacılığı dışında yeni alanlar, pratikteki uygulamalarıyla ilgili açıklamalarda bulunarak, bu konularda öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Seminerin sonunda, Ecz. Zozan Padel’e İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emir Tan, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İmer Okar ve Dr. Öğretim Üyesi Sermin Biçer tarafından katkıları nedeniyle teşekkür edilerek plaket ve çiçek takdim edildi.

Yayınlanma Tarihi : 15.5.2019
Eczacılık Gününde Beyaz Önlüklerini Giyerek Mesleğe Adım Attılar
title

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, 14 Mayıs Eczacılık Gününü, bir panel ve Beyaz Önlük Giyme Töreni ile kutladı. Bu özel günde, öğrenciler doyasıya eğlendi.

14 Mayıs Eczacılık Günü Kutlamaları kapsamında düzenlenen panelin açılış konuşmasını Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İmer Okar yaptı. Panelde, Novartis Sağlık Gıda ve Tarım Ürünleri Firmasından Ecz. Onur Tural, MERCK İlaç Ecza ve Kimya Firmasından Ecz. Tuba Karaarslan, İlayda Eczanesinden Ecz. İlayda Işık, Towers Eczanesinden Ecz. Şevval Yılmaz, öğrencilere iş ve kariyer yaşamına ilişkin paylaşımlarda bulundu.

Farmasötik Botanik Poster Ödülleri ve müzik dinletisinin ardından ‘Beyaz Önlük Giyme Töreni’ yapıldı. Törende öğretim üyeleri geleceğin eczacılarına beyaz önlüklerini giydirdi.

Yayınlanma Tarihi : 15.5.2019
Eczacılık Fakültesi Öğrencileri, İstanbul Ecza Kooperatifini Ziyaret Etti
title

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 4. Sınıf öğrencileri, Eczacılık Mevzuatı Ders Seminerleri kapsamında 2 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleştirilen dış paydaş gezisinde İstanbul Ecza Kooperatifini ziyaret etti. Öğrencilere Eczacılık Fakültesi Arş. Gör. Egemen UZEL eşlik etti.

Öğrenciler, ilk olarak sipariş ve sevkiyat süreçlerini yerinde görerek otomatize edilen dağıtım ve paketleme sistemlerini gözlemleme ve öğrenme imkanı buldular.

İstanbul Ecza Kooperatifi (İSKOOP) Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. M. Sait Yücel Türkiye’de kooperatifçilik sürecinin başlangıcı,  önemi, serbest eczanelere kooperatif yapısının yarar ve katkıları, gelişimi ve İstanbul Ecza Kooperatifi organizasyon yapısı, İstanbul Ecza Kooperatifi ve diğer kooperatiflerin Türkiye ilaç pazarındaki payı ve önemi hakkında yapılan toplantıda öğrencilerimizi bilgilendirdi.

Kooperatif yapısı içerisinde eczacının yeri hakkında bilgi edinen öğrenciler bu alanda da staj yapabilme ve mesul müdür olarak çalışabilme imkanlarının olduğunu öğrendiler.

Yayınlanma Tarihi : 10.5.2019
Eczacılık Fakültesi Öğrencileri, SGK Süreyyapaşa Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezini Ziyaret Etti
title

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 4. Sınıf öğrencileri, Eczacılık Mevzuatı Ders Seminerleri kapsamında SGK Süreyyapaşa Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezini ziyaret etti.

25 Nisan 2019 Tarihinde Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Ecz. Şule Kınçak’ın davetlisi olarak gerçekleştirilen dış paydaş gezisinde, öğrencilere Eczacılık Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Sermin Biçer eşlik etti.

Öğrenciler, SGK Süreyyapaşa Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Ecz. Şule Kıncak, Müdür Yardımcıları Ecz. Betül Çetin,  Ecz. İlkay Göcümoğlu ve Ecz. Yunus Emre Öğe’den, SGK’ nın Türkiye'de ki işleyişini öğrenerek, Süreyyapaşa şubesinin 5 binden fazla eczanenin denetimi ve geri ödemesinden sorumlu olduğunu ve bunun yaklaşık Türkiye'nin %20’ lik eczane geri ödemeleri için bu şubeden aylık reçete sayısının 7 milyon, bununda yaklaşık olarak 600 milyon TL olarak yapıldığı bilgilerini edindiler.

Ayrıca öğrenciler SGK’ya gelen reçetelerin hangi aşamalardan geçtiğini, hangi birimlerde ne işlem yapıldığını birebir birim yetkili kişilerden, bir geri ödemenin netleşebilmesi için üç farklı birimden onay alması gerektiğini, kontrol edilen reçetelerin depolanması için ülkemize özgü bir sistem olan Kargo Takip Sistemi geliştirildiğini, Reçete düzenlemede nelere dikkat edilmesi gerektiğini ve hatalı-eksik reçete durumlarında hangi işlemlerin yapıldığını öğrendiler.

Öğrenciler, SGK Süreyyapaşa Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğünde 100 den fazla eczacının bu alanda görev üstlenmekte olduğunu, mezun olan bir eczacının sadece serbest eczacılık ile sınırlı kalmadığını, eczacıların bu ve buna benzer birçok alanda pek çok ciddi görev üstlendiğini, almakta oldukları Eczacılık mesleğinin değerini ve alınan eğitimin nerelerde kullanılacağına, bu örnekte olduğu gibi yerinde gördüler.

Yayınlanma Tarihi : 30.4.2019