Fizyoloji Kongresi

41. Uluslararası Fizyoloji Kongresi

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Bölümü ile Türkiye Fizyolojik Bilimler Derneği’nin birlikte düzenlediği 41. Ulusal Fizyoloji Kongresi 9-13 Eylül 2015 tarihinde gerçekleştirildi.

Ulusal ve uluslararası birçok bilim insanını bir araya getiren kongrede Hücre Fizyolojisinden Kan-İmmun Sisteme, Solunum Sisteminden Üreme Sistemine, Spor / Egzersiz Fizyolojisine kadar pek çok konuda sözlü ve poster sunum yapıldı.

Bilimsel bir şölen niteliğindeki kongreye Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ünal ile İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğretim Görevlisi Aliye Kaşarcı Hakan “Bakalit İşçilerinin Solunum Fonksiyon Testi Parametreleri ve Hemogramlarının Değerlendirilmesi” ile “Postmenopozal Dönemde Mikro-Vibrasyon Uygulanan Bayanlarda Vücut Kitle İndeksi ve Bazal Metabolizma Ölçüm Paramertelerinin Değerlendirilmesi” başlıklı iki bildiri ile üniversitemizi temsil etmişlerdir.