Yrd. Doç. Dr. Gülay Yedekçi'ye Yılın En İyi Mimarı Ödülü...

Engelsiz Yaşam Vakfı tarafından düzenlenen Yılın En İyileri Ödül Töreni WOW İstanbul Hotel & Convention Center'da görkemli bir törenle yapıldı. Vatan Şaşmaz'ın sunduğu gecede sanat, politika, sinema, TV, spor, sahne ve iş dünyasının ödüle layık görülen '2014 Yılının En İyileri', Vakfın yaptığı anketlerle belirlendi.

Yılın En iyileri Ödül Töreni’nde 2014 Yılın En iyi Mimarı Ödülü İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Gülay Yedekçi’ye verildi. Yedekçi, düzenlenen gecede ödülünü sanatçı Muazzez Ersoy’un ( Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye İyi Niyet Elçisi ) elinden aldı. Yedekçi ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, “Beni bu ödüle layık gören herkese teşekkür ederim. Engellilere yönelik mimarı ve vicdani sorumluluklarımızı unutmayarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Törene çeşitli alanlardan pek çok ünlü isim katıldı. Aralarından Halit Kıvanç, Yusuf Sezgin, Erhan Yazıcıoğlu, Nükhet Duru ve Perihan Savaş’ın da bulunduğu isimler Onur Ödülü aldılar.

90 yaşındaki Halit Kıvanç yaptığı konuşmada 'Dünya savaşlarla kötülüklerle uğraşırken biz burada güzellikleri konuşuyoruz ne mutlu bize. Bana yaşımı soranlara 90 demiyorum senden iki yaş büyüğüm diyorum. Yaş başta değil gönüllerimizdedir' dedi. Çeşitli dallarda dağıtılan ödüller arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Muazzez Ersoy, Ömür Gedik de vakıf özel ödüllerini alan isimler arasında yer aldılar.

Engelli dansçı ayakta alkışlandı

Gecede engelli dansçı Mehmet Sefa Öztürk'ün yaptığı dans gösterisi ayakta alkışlandı. Konservatuardan mezun olduğu gün geçirdiği trafik kazası sonucu omurilik felçlisi olarak tekerlekli sandalyeye mahkûm olan yetenekli dansçı hayata küsmeyip dans etmeye tekerlekli sandalyesi ile devam ettiğini ve kimsenin engel tanımadan hayallerinin peşinden gitmesi gerektiğini söyledi.