Ata’mızı Vefatının 76. Yıldönümünde Saygıyla Andık...

Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ebediyete irtihalinin 76. yıl dönümünde İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Alev Ofluoğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle anıldı.

Atatürk ve silah arkadaşlarının anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı okundu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haluk İşeri, dekanlar, akademisyenler, idari personel ve öğrencilerin katıldığı törenin açılış konuşmasını Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi dersi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz Tezcan yaptı.

Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz Tezcan Atatürk’ün hayat hikâyesini ve yabancı devlet adamları ile düşünürlerin Atatürk hakkındaki görüşlerini aktaran bir sunum yaptı. Dr. Öğr. Üyesi Tezcan, Ulu Önder Atatürk’ün tarihteki liderlik vasfının dönemin tüm siyasi kimlikleri ve fikir adamları tarafından üst noktada takdirle karşılandığını ifade etti.