Anasayfa / Akademik / Fakülteler / Diş Hekimliği Fakültesi
Diş Hekimliği Fakültesi 2018-2019 Bahar Dönemi Ara Sınav Programı
title

Diş Hekimliği Fakültesi Akademik Personeli ve Öğrencilerine Duyuru,

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Takviminde 30 Mart-07 Nisan 2019 tarihleri arasında planlanan Üniversitemiz ara sınavlarının 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimler nedeniyle 03-10 Nisan 2019 tarihleri arasında yapılacağı Rektörlüğümüz yazısıyla bildirilmiştir.

Diş Hekimliği Fakültesi 2018-2019 Bahar Dönemi Ara Sınav Programı ve gözetmen isimleri ektedir.

Sınav Programını Görüntülemek İçin Tıklayınız

Yayınlanma Tarihi : 21.3.2019
Diş Hekimliği Fakültemizde Anaokulu Öğrencilerine Diş Taraması

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi’nde, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında gerçekleştirilen bir sosyal sorumluluk projesi ile anaokulu öğrencilerine yönelik diş taraması gerçekleştirildi.

Şişli Halıcıoğlu’nda bulunan Diş Hekimliği Fakültesi Hastanemizde anlamlı bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirildi. Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi ile Şişli Özel Tülay Anaokulu öğrencilerine hekimlerimizi tarafından ağız ve diş sağlığının önemi anlatıldı. Ardından Diş Hekimliği Fakültemizdeki hekimler tarafından öğrencilerin ağız ve diş taraması gerçekleştirildi.

Yayınlanma Tarihi : 27.11.2018
Doç. Dr. Marius Milcu Diş Hekimliği Fakültesinde Konferans Verdi

ERASMUS+ ders verme hareketliliği kapsamında Romanya’da yer alan Lucian Bloga Sibui Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Marius Milcu, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerine “Psikolojik Değerlendirme ve Projektif Teknikler: Fırsatlar ve Sınırlar” başlıklı bir konferans verdi.

Erasmus+ Kurum Koordinatörü Prof. Dr. C. Günseli İşçi, bu tür karşılıklı ziyaretlerin her iki kurumu zenginleştirdiğini ve yeni ortaklıkların kapılarını açtığını dile getirirken, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk İşeri, “Erasmus Hareketlilik programı kapsamında, Dr. Marius Milcu fakültemize konuk oldu. Dr. Milcu, verdiği konferansta ‘Psychological Assessment’, ‘Projective Techniques’, ‘Opportunities vs. Limits’konularını ele aldı. Konferansta, öğrencilerin diş hekimliği uygulamalarında, hasta ilişkilerinde ve psikolojik konuların değerlendirilmesinde bilgi sahibi olması amaçlandı” dedi.

İlgiyle izlenen konferansın sonunda öğrenciler soru ve yorumlarla konferansa katkı sağlarken, Lucian Bloga Sibui Üniversitesi ile İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nin çeşitli bölümleri arasında yeni Erasmus anlaşmaları imzalamak üzere adımlar atıldı.

Yayınlanma Tarihi : 6.6.2018
Prof. Dr. Hasan Alkumru İYYÜ Diş Hekimliği Fakültesinde Ders Verdi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Misafir Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Alkumru Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerine ders niteliğinde bir konferans verdi.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen bilimsel etkinlik sırasında öğrencilere bilgiler veren Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk İşeri şunları söyledi: “Prof. Dr. Hasan Alkumru, Toronto Üniversitesi ve Western Ontario Üniversitesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalında Öğretim Üyesidir. Prof. Alkumru, Fakültemizin eğitime başlama tarihi olan 2012’den itibaren misafir öğretim üyesi olarak bizlere destek olmuştur. Kendisine fakültemiz eğitimine yapmış olduğu önemli bilimsel katkılarından dolayı teşekkür ederim.’’

Ders niteliğindeki konferansta Kuzey Amerika ve Türkiye’deki Diş Hekimliğini kıyaslayan Prof. Dr. Alkumru “Kuzey Amerika’da yetişen Diş Hekimlerinden hiçbir eksiğimiz yok hatta fazlası olduğunu söyleyebilirim. Diş Hekimliği eğitimi Kanada ve Kuzey Amerika’da 4 yıl sürmektedir. Öncesinde 4 yıllık sağlık bilimleri ile ilgili bir fakülte bitirmek gerekiyor ve sonrasında 4 yıllık diş hekimliği eğitimine geçiliyor. Ancak, bu 4 yıllık eğitim öğrencilerin yeteri kadar tecrübe sahibi olmasına yeterli değil. Türkiye’de sizler eğitiminiz sırasında hasta üzerinde klinik uygulamalar yapıyorsunuz ancak Kanada’da diş hekimliği öğrencileri hasta üzerine fazla tecrübe yapamadan mezun oluyorlar. Bu yüzden bizim ülkemizde yetişen diş hekimlerinin daha iyi olduğuna inanıyorum” dedi.

Prof. Dr. Alkumru: “İmplant, köprünün yerini aldı”

‘’Zirkonium esaslı sabit protetik restorasyonlar’’ hakkında bilgiler veren Prof. Alkumru “Kuzey Amerika’da aslında köprü restorasyonları tarihe karışmak üzere. Öğrenciler köprü yapacak hasta bulmakta çok zorluk çekiyorlar ve hatta diyebilirim ki %95 öğrenci köprüyü sadece preklinik eğitimde yapıyor, klinikte köprü yapma şansı olmuyor. Çünkü implant köprünün yerini almış vaziyette. Sanıyorum önümüzdeki 10 yıl içinde eğitim müfredatından köprü yapımı yavaş yavaş çıkacak tamamen implanta yönelik bir uygulamaya dönüşecek” dedi.

Prof. Dr. Alkumru, yeni tedavi yöntemleri ve gelecekteki teknolojiler hakkında bilgiler vererek sunumunu tamamladı.

Yayınlanma Tarihi : 11.5.2018